In Vitro by Philippe Starck - Elegance a svoboda ve venkovním osvětlení

27. července 2024
In Vitro by Philippe Starck - Elegance a svoboda ve venkovním osvětlení
Philippe Starck, slavný francouzský průmyslový designér, rozšířil svou kolekci In Vitro o novou přenosnou lampu In Vitro Unplugged. Tento přírůstek do venkovního osvětlení vytváří magickou atmosféru díky sérii luminiscenčních skleněných koulí, které svítí jako čisté architektonické světelné objemy.

Lampa In Vitro Unplugged je navržena tak, aby vás následovala, ať už jdete kamkoli, a stala se tak dokonalým společníkem pro příjemné večery a stylovým doplňkem vašeho domova během denního světla. Lampa téměř nic neváží a má barevnou silikonovou rukojeť, která usnadňuje její přenášení z místa na místo. Nepotřebuje žádné kabely ani zástrčky, což vám dává naprostou svobodu pohybu a flexibilitu.

Lampa se dodává v sedmi různých provedeních: bílé, lesní zelené, světle zelené, tmavě hnědé, terakotové, černé a antracitové. Díky této rozmanitosti provedení je možné lampu přizpůsobit jakémukoli vkusu a stylu interiéru.

Philippe Starck popisuje svou vizi lampy In Vitro slovy: "Od počátku věků byla žárovka chráněna skleněnou kopulí. Ta dnes mizí ve prospěch samotného světla. Jde o poetickou a surrealistickou myšlenku dematerializovaného architektonického osvětlení a vzpomínku na prostor obsazený světlem."

Světlo In Vitro Unplugged je díky pokročilé technologii Edge Lighting měkké a rozptýlené, bez výrazných kontrastů. Bodové LED diody jsou zde skryty opalescentním difuzorem, který světlo vyhlazuje.

Kolekce zahrnuje také několik typů instalací: Varianty se sloupky lze snadno připevnit k jakémukoli povrchu, zatímco závěsné modely integrují napájecí kabel do konstrukce svítidla, což působí elegantně. Verze In Vitro Rod, dostupná ve dvou velikostech, nabízí pevný závěsný systém, který zachovává charakteristický zapouzdřený design světel řady In Vitro.

Kolekce In Vitro Philippa Starcka svým špičkovým designem a funkčností nadále určuje nové standardy moderního venkovního osvětlení.

Podívejte se na celou řadu In Vitro od společnosti Flos zde

Původní text od společnosti FLOS v článku FLOS STORIES