Design se potkává s vesmírem v přívěsku Elara od italské společnosti Lodes

22. července 2024
Design se potkává s vesmírem v přívěsku Elara od italské společnosti Lodes
Slovinská průmyslová designérka Nika Zupanc se inspirovala podivuhodným vesmírem planetárních oběžnic a vzájemně se ovlivňujících nebeských těles a svůj nejnovější návrh lampy posunula do nových kosmických výšin. Závěsné svítidlo Elara vytváří díky krásnému spojení prstenců a koulí harmonický celek a dotváří astrální téma svou plovoucí strukturou, která zabírá vnitřní prostor se stejnou nenucenou grácií jako měsíce a planety ve vesmíru. Od roku 2000, kdy Zupanc absolvoval školu designu v Lublani, navrhuje krásné a dobře zpracované výtvory pro celou řadu společností, včetně italského výrobce osvětlení Lodes, který má za sebou více než 70 let zkušeností s osvětlením. Další návrhy Niky Zupanc najdete přímo zde.

Elara je v řecké mytologii Diova milenka a zároveň v astronomii osmý největší Jupiterův měsíc. Název dokonale ladí s astrálním motivem, který charakterizuje každý detail designu přívěsku Elara. To je vyjádřeno tenkými a dokonale pravidelnými kovovými kroužky, které tvoří krásný přesah ve středu lampy. Spodní bod svislého prstence je opatřen kulovitým prvkem - jako planeta na své oběžné dráze. V kouli je umístěn světelný zdroj lampy v podobě vestavěného LED modulu s účinnou přeměnou energie, která zajišťuje jasné a přímé světlo. Koule má na obou koncích světelný výstup, díky němuž světlo proudí ven ve dvojím záření s teplým svitem, který snadno osvětlí celou místnost. Když dopadá světlo lampy nahoru na vodorovný prstenec, vytváří se krásný stínový vzor, který se zvětšuje na stěnách místnosti a dodává jedinečný aspekt kvalitě světla této lampy. Horizontální prstenec lze nastavit do různých poloh, což vám umožní experimentovat s různými vzhledy a měnit celkový vzhled lampy. Díky tomu můžete také nastavit vzor stínů, když je lampa zapnutá, což dodává lampě i světelnému vzoru individuální vzhled.

Přívěsek Elara je k dispozici v několika verzích, velikostech a barevných variantách. Celou krásnou kolekci přívěsků naleznete zde.